Bush, bitches en bommen

CD RAP Body Count: Murder 4 Hire Escapi/Suburban **

CD RAP

Body Count: Murder 4 Hire

Escapi/Suburban

Hij is inmiddels 48 jaar oud. Wordt gerespecteerd als pionier van zowel gangsta rap als de cross-over tussen rap en metal. Woont in een villa met een aquarium waarin een babyhaai rondzwemt. Heeft een succesvolle carrière als acteur. En valt ’s nachts in slaap naast een uit siliconen opgetrokken pornoster. Het heeft rapper Ice-T niet minder kwaad gemaakt.

Van de vijf oorspronkelijke leden van zijn rockproject Body Count zijn er nog maar twee in leven: Ice-T zelf en gitarist Ernie C. Dus zijn er nieuwe muzikanten gezocht die, zo klinkt het tenminste, in een schuurtje stoffige clichéhardrock spelen terwijl Ice-T daar vanuit een leunstoel bij het zwembad boze puberale teksten overheen rapt en zingt waarin hij zich boos maakt over Bush, bitches en bommen.

Het amateuristisch en gedateerd klinkende Murder 4 Hire is het eerste Body Count-album in tien jaar. Wat ooit fris en overrompelend was, klinkt nu geforceerd en versleten; de woede, de riffs en de roffels gekunsteld en futloos. Hopelijk heeft Body Count morgenavond meer energie.

Boy Count speelt morgen in het Amsterdamse Paradiso

    • Saul van Stapele