7 redenen om uit te gaan

O’Six

Westblaak 86, Telefoon (010) 280 01 13keuken open 12.00-22.00 Mediterraan. Gemiddelde prijs drie gangen à la carte 30 euro

O’Six bevindt zich op de kop van skatepark Westblaak. Het paviljoen is een ontwerp door Art Constructions van basaltblokken die zijn gestort tussen betonijzer. Vanuit de zaak heb je zicht op de ‘dudes’ die op hun ‘decks’ in de half-pipe allerlei ‘flips’ maken. Op de menukaart staan gerechten als ciabatta met pekelvlees en truffelmayonaise, verse pasta, vele salades en Italiaanse gerechtjes als linguini met vongole en een à la minute bereide risotto.

uitstekend Eindelijk een restaurant waar voor een normaal bedrag top eten en topbediening wordt aangeboden. De koks hadden er zin in, want we hebben waar dan ook sinds lange tijd niet zo lekker gegeten. Ook de gerechten van de meiden waren top. Ik kom zeker zeer snel weer terug. (20-08-2006, Tom Kellers)

uitstekend We hebben uitstekend gegeten bij O’Six. Voor de witte wijn zouden we al terug willen komen. Interieur, bediening en keuken in een woord top. (28-07-2006, Rotterdam)

2 SKATEN

Wednesday Night Skate

: Startpunt: Binnerotte (Blaak markt). Tijd: 19.30 uur. Inl: www.wednesdaynightskate.nl

Wednesday Night Skate begon ooit als een spontane skatetocht door Rotterdam maar is inmiddels uitgegroeid tot het grootste skatefestijn van Nederland. Naar verwachting zullen zo’n 15.000 deelnemers de 16 kilometer lange tocht afleggen. Deze voert door het centrum, langs de Kralingse Plas en over de Maasboulevard. Het parcours, dat is afgezet voor het verkeer, is geschikt voor skaters van alle leeftijden en voor zowel quads als inliners. Na afloop organiseert Café Pol op de Binnenrotte een Après Skatefeest met live muziek.

3 FOTOGRAFIE

Dick Duyves: Zomen en zones

: Erasmus MC, restaurant ‘Het Recept’. T/m 29 augustus, ma t/m do 10.00-19.00u, vr 10.00-16.00u. Inl: www.eur.nl/studium

Dick Duyves (1970) fotografeert ‘buitengebieden’, zoals hij ze zelf noemt. Gebieden die onbestemd zijn of lijken, die vaak aan de rand van de stad liggen, en soms er middenin. Iedere grote stad heeft ze, en in wezen verschillen ze onderling niet veel van elkaar. Tijd, plaats en locatie spelen geen rol in de foto’s van Duyves. Beelden van Bolivia kunnen worden verbonden aan beelden die Duyves aan de rand van Amsterdam heeft gemaakt. Daardoor is de kijker vrij om de beelden met elkaar te associëren.

4 TENTOONSTELLING

China Contemporary -Architectuur

: Nederlands Architectuurinstituut. Di t/m za 10.00-17.00u, zo 11.00-17.00u. Inl: www.nai.nl

In nog geen tien jaar tijd heeft het vrijemarktdenken China veroverd. Dit heeft geleid tot de razendsnelle ontwikkeling van moderne metropolen. In het NAi zijn installaties, maquettes en documentaires te zien van achttien jonge Chinese architecten, behorende tot de zogenaamde avant-garde. Ze staan kritisch ten opzichte van het door de overheid geïdealiseerde urbane toekomstbeeld. Nog te zien tot en met 3 september.

5 FILM

Hellbent

: Lantaren/Venster. Tijd: 22.00u. Inl: www.lantaren-venster.nl

Hellbent is, zo zegt men, de eerste horrorfilm met homo’s in de hoofdrol. Een politieagent, een leernicht, een travestiet en Marlon Brando vieren het ‘West Hollywood Halloween Carnival’ en worden achterna gezeten door een gemaskerde man met een zeis. Die valt tussen al die verklede engerds nauwelijks op en kan dus rustig zijn gang gaan. Regie: Paul Etheredge-Ouzts. Met: Dylan Fergus, Bryan Kirkwood, Hank Harris, Andrew Levitas, Jazzmun. VS, 2005, 85 minuten.

6 OPENLUCHTFILM

Pleinbioscoop: Me and You and Everyone We Know.

: Lloyd Multiplein. Tijd: zonsondergang. Huur klapstoeltje: 1 euro. Inl: www.pleinbioscoop.nl

Tijdens het openlucht-filmfestival Pleinbioscoop worden de films vertoond op gigantische schermen. Vanavond wordt in Rotterdam de film Me and You and Everyone We Know van Miranda July vertoond. De film gaat over een beginnende videokunstenares (gespeeld door July zelf) die verliefd wordt op een schoenverkoper, die net verlaten is door zijn vrouw en met zijn twee jonge zoons in een buitenwijk van Los Angeles woont. Regie: Miranda July. Met: Miranda July, John Hawkes. VS, 2005, 90 min.

7 TENTOONSTELLING

Orde en Chaos

: Artstore, Conradstraat 40-48. T/m10 sept, wo-zo 12.00-18.00u. www.artstore-rotterdam.nl

Meer dan vijftig kunstenaars onderzoeken in Orde en Chaos de verschijningsvormen van de concrete wereld of juist de onbegrensde, immateriële wereld van het abstracte . Double Dutch Greenhouse, dat in de vorm van twee plastic kinderspeelhuisjes een wietplantage met vijf planten herbergt, stelt vragen bij gedogen en beheersen. In Corpus Delicti, gemaakt na de Londense bomaanslagen van 2005, versmelten lichaam en bom.

Ook lekker uit eten geweest? Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens