Televisie Overige Films

K-Pax (Iain Softley, 2001, VS). In de vierde film van regisseur Softley komt Kevin Spacey van de verre planeet uit de titel, zo vertelt hij althans aan psychiater Jeff Bridges. Is Spacey wie hij zegt dat hij is, of is het voor de medische staf van het psychiatrische ziekenhuis gemakkelijker om te geloven dat hij aan waanbeelden lijdt? De film huldigt een naïef beeld van de ‘idiot savant’ en ook de krachtmeting tussen Spacey en Bridges valt tegen. RTL7, 20.30-22.40u.

Metro (Thomas Carter, 1997, VS). Eddie Murphy als rap van de tongriem gesneden politieman die het recht in eigen hand neemt in razende aaneenschakeling van achtervolgingen en explosies. SBS6, 20.30-22.30u.

City by the Sea (Michael Caton-Jones, 2002, VS). Robert De Niro speelt routine-hoofdrol van een rechercheur in psychologische thriller vol problematische vader-zoon-relaties. Zijn eigen zoon blijkt hoofdverdachte in moordzaak. RTL7, 22.40-0.44u.