Schade door oorlog in Zuid-Beiroet

Schade door oorlog in Zuid-Beiroet Beiroet, 22 aug . Een man verzamelt eigendommen uit een appartement in een van de shi’itische zuidelijke voorsteden van Beiroet die zwaar zijn beschadigd door Israëlische bombardementen in de recente oorlog. Italië toonde zich gisteren bereid het commando over te nemen van de VN-vredesmacht UNIFIL in Zuid-Libanon. Deze moet met 13.000 man worden versterkt en dan het Libanese leger helpen het regeringsgezag tot aan de grens met Israël uit te breiden. De VN willen tegen 2 september 3.500 man extra ter plaatse hebben, met name Europeanen, maar er zijn nog onvoldoende concrete toezeggingen. Veel landen vinden het mandaat te vaag. Foto Reuters Pagina 5 en 7 A man salvages belongings from an apartment, which was damaged during the recent conflict between Israel and Lebanon's Hizbollah, in Beirut's southern suburbs August 21, 2006. REUTERS/Sharif Karim (LEBANON) REUTERS