Roeier Hamburger gemakkelijk naar halve finale bij WK

Eton, 22 aug. Sjoerd Hamburger heeft zich vandaag op indrukwekkende wijze naar de halve finales van de skiff open klasse van de wereldkampioenschappen in Eton geroeid. De 23-jarige skiffeur van Orca versloeg in de herkansing met drie bootlengten de Argentijn Santiago Fernandez, die eveneens de halve finales bereikte. De Roemeen Daniel Frateanu, de Hongaar Gabor Bencsik en de Italiaan Pier Negrini werden uitgeschakeld. Annemarieke van Rumpt en Annemiek de Haan bereikten vanochtend ook een plaats in de finale. De Nederlandse twee-zonder-stuurvrouw eindigde na een nek-aan-nekrace met de Amerikaansen Megan Cooke en Anna Mickelson op de tweede plaats. Dat was voldoende voor de eindstrijd van zaterdag. Eerder verzekerden de vier-zonder-stuurvrouw (via herkansing) en de lichte acht (automatisch) zich van deelname aan de race om de medailles. Gerard van de Linden roeit donderdag de halve finales in de skiff lichtgewicht. Op Dorney Lake eindigde hij op de tweede plaats van de herkansing. Winnaar was de Canadees Jeff Bujas.