Ordina keldert op beurs na winstcijfers

De koers van de Nederlandse ICT-dienstverlener Ordina is vanochtend gekelderd nadat het bedrijf tegenvallende winstcijfers had bekendgemaakt. Rond het middaguur noteerde het aandeel Ordina 15,76 euro, ruim 10 procent dan een dag eerder.

Ordina maakte vanochtend zijn cijfers over het eerste halfjaar bekend. De nettowinst bedroeg in die periode 10,6 miljoen euro, terwijl dat in de eerste helft van 2005 nog 11,1 miljoen was. Analisten hadden juist een stijging verwacht van zo’n 20 procent. Volgens topman Ronald Kasteel kwamen de resultaten overeen met de verwachtingen van het bedrijf zelf.

ICT-bedrijf Getronics verloor deze maand ook een kwart van zijn beurswaarde na tegenvallende cijfers. Dat bedrijf wordt tevens geteisterd door een hoge schuldenlast, waardoor het onderdelen moet verkopen. Vandaag rondde Getronics de overname van enkele vestigingen in Midden-Europa af.

Net als Getronics kampt Ordina met een gebrek aan ICT-specialisten, liet het bedrijf vanochtend weten. Dat komt door de groei in de ICT-sector. De omzet van Ordina steeg sinds vorig jaar met 20 procent, tot 257,9 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2006.

ICT-bedrijven:pagina 13