Noors gas voor Groot-Brittannië

Noors gas voor Groot-Brittannië Skipton, 22 aug. Een ingenieur loopt langs een gaspijpleiding in de buurt van Skipton, Noord-Engeland. De 95 kilometer lange leiding, die onder de grond komt te liggen, zal vanaf 2008 gas uit het Noorse aardgasveld Ormen-Lange transporteren van North Yorkshire naar Lancashire. Voorzag Groot-Brittannië tot voor kort steeds in zijn eigen gas uit de Noordzee, afgelopen winter moest het voor het eerst gas importeren. Door problemen met de levering gingen de gasprijzen toen sterk omhoog. Een maand geleden is begonnen met de aanleg van een 230 kilometer lange pijpleiding die gas zal transporteren van het Noord-Hollandse Balgzand naar de Engelse kustplaats Bacton. Foto Reuters An engineer walks along a stretch of pipeline near Skipton in northern England August 21, 2006. National grid are constructing a section of underground pipeline from Pannal in North Yorkshire to Kellet in Lancashire stretching 95km (59 miles), that will carry gas across the country from the Norwegian owned Ormen-Lange North Sea gas fields by 2008. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN) REUTERS