Noodtoestand na bosbrand op Grieks eiland Halkidiki

ATHENE, 22 aug. Duizenden mensen op het schiereiland Halkidiki in het noorden van Griekenland zijn gisteravond gevlucht voor een bosbrand. De vlammenzee bedreigde hotels, campings en woningen in de plaats Polychronos. De Griekse autoriteiten riepen de noodtoestand uit in het gebied ten zuiden van Thessaloniki. Boten van de Griekse kustwacht en van vissers pikten mensen op die op de landtong Kassandra naar het strand waren gevlucht. Daarbij zou een Duitse toerist zijn verdronken. Een Britse toerist vertelde de BBC hoe ze waren overvallen door de vuurzee. De kamers ”vulden zich plotseling met rook en we vluchtten naar het strand met alleen de kleren aan ons lijf”. De brand begon in een dennenbos en is vermoedelijk het gevolg van een blikseminslag.