Kazaa.com

Kazaa.com Voor velen de eerste ontmoeting met muziekruilsoftware Kazaa was van alle in Nederland gevestigde websites internationaal de bekendste. De site werd in 2000 gelanceerd in Amsterdam door een een Zweed, een Deen, een Japanse en een Nederlander. Er was software op te halen die het voor gebruikers mogelijk maakte om muziek te ruilen. Eind 2001 spande de muziekindustrie een rechtszaak aan, omdat via Kazaa inbreuk werd gemaakt op auteursrecht. Het bedrijf werd verkocht, maar volgens het Hof was de technologie legaal. Anno 2006 kan de gebruiker er legaal muziek kopen. Soortgenoten: talloze sites, die telkens uit de lucht worden gehaald Illustratie Roel Venderbosch Venderbosch, Roel

Voor velen de eerste ontmoeting met muziekruilsoftware

Kazaa was van alle in Nederland gevestigde websites internationaal de bekendste. De site werd in 2000 gelanceerd in Amsterdam door een een Zweed, een Deen, een Japanse en een Nederlander. Er was software op te halen die het voor gebruikers mogelijk maakte om muziek te ruilen. Eind 2001 spande de muziekindustrie een rechtszaak aan, omdat via Kazaa inbreuk werd gemaakt op auteursrecht. Het bedrijf werd verkocht, maar volgens het Hof was de technologie legaal. Anno 2006 kan de gebruiker er legaal muziek kopen.

Soortgenoten: talloze sites, die telkens uit de lucht worden gehaald