Holland Acht vaart bij WK achteraan

ETON. Geen succes voor het Nederlandse roeien op de tweede dag van de wereldkampioenschappen op Dorney Lake in Eton, Engeland. Alle drie de boten werden in de series naar de herkansingen verwezen. Na de dubbeltwee lichtgewicht en de vier-zonder-stuurman lichtgewicht overkwam dit ook de Nederlandse acht in de open klasse. Jurrien Rom Colthoff, Christof Coenders, David Kuiper, Roel Haen, Daniel Mensch, Peter Vos, Simon Glazenborg, Rogier Blink en stuurman Chung Wei Cheung eindigden in de voorwedstrijd met sterke meewind op de zesde en laatste plaats. Oranje kende in het voortraject twee ziektegevallen. Rom Colthoff en Kuiper waren echter beter verklaard. In de kwalificatie voor de halve finales vier-zonder-stuurman lichtgewicht was een verschil van een halve bootlengte beslissend. Arnoud Greidanus, Wolter Blankert, Paul Drewes, Tom van den Broek verloren gisteren in de series van de Australische vier. (ANP)