Aftellen naar vijf jaar 9/11: nog drie weken

timeline.jpgHoewel The 9/11 Commission Report (ook voor al uw vragen over mogelijke complotten) gewaardeerd werd om de toegankelijkheid, is er nu een versie die nog meer lezers kan trekken: de stripversie. Eens kijken of dat ook een bestseller wordt.

Twee striptekenaars-op-leeftijd (waaronder de man achter spookje Casper) hebben het onderzoeksrapport over de aanslagen in tekeningen gevat, inclusief kreten in chocoladeletters zoals strips dat soms doen. „BLAMM!” gaat het als een vliegtuig het Pentagon invliegt, en „R-RRUMBLE…” doet de South Tower bij instorten. „Grafische journalistiek”, noemen de tekenaars het boek (16,95 dollar in paperback).

Kijk hier naar een interview met de tekenaars via Google Video.

De kapers hebben boeventronies, de agenten zijn stevig en vastberaden. „Ik wilde zo neutraal mogelijk zijn”, zegt Ernie Colón, een van hen. „Toen ik een minder flatteuze foto vond om na te tekenen van Cheney, zocht ik een meer neutrale. Dat was geen eenvoudige opgave.”

    • Freek Staps