ABP: vergrijzing is wel te betalen

Amsterdam. Pensioengigant ABP valt in een beleidsdocument voor het nieuwe kabinet, diverse politieke plannen voor de betaling van de vergrijzing aan, plus de veronderstellingen daarover van het Centraal Planbureau. Het ABP pensioenfonds, dat bestuurd wordt door werkgevers en vakbonden bij overheid en onderwijs zegt in een position paper dat het pensioenstelsel met 625 miljard euro beleggingen en het middelloon-pensioen bestand is tegen de kosten van de aankomende vergrijzing. Het ABP, waar een kwart van de huishoudens spaart, is het grootste Nederlandse pensioenfonds. In het document maakt het ABP duidelijk dat plannen voor grotere individualisering van pensioenen en beperking van de fiscale aftrekbaarheid van premies (PvdA) slecht uitpakken voor de ruim een miljoen leraren en ambtenaren.