Aanklager heeft spits Feyenoord in vizier

De aanklager betaald voetbal heeft een vooronderzoek ingesteld naar de elleboogstoot van Feyenoorder Pierre van Hooijdonk in de wedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen zondag. Dat heeft de voetbalbond KNVB gisteren bekendgemaakt.

Van Hooijdonk trof in een luchtduel Arnold Kruiswijk in het gezicht, maar werd niet met een kaart bestraft door scheidsrechter Temmink. Hij floot overigens wel voor een overtreding tegen Van Hooijdonk.

De aanklager heeft ook Anouar Hadouir in het vizier. De speler van Willem II ging zaterdag in de wedstrijd tegen FC Utrecht op de buik van Hans Somers staan. Die actie werd door scheidsrechter Van Egmond niet gezien.

Van Hooijdonk en Hadouir krijgen tot volgende week maandag de tijd een verklaring af te geven. Mede aan de hand daarvan bepaalt de aanklager of hij de spelers een strafvoorstel doet.

Een schorsing zou Feyenoord extra slecht uitkomen nadat voor het begin van de competitie de spitsen Salomon Kalou en Dirk Kuijt de club verlieten. Daarnaast kampt ook rechterspits Romeo Castelen nog eens met een blessure.

Feyenoord, dat druk op zoek is naar versterking, heeft gisteravond de Belgische linksback Philippe Léonard gecontracteerd. Dat heeft zijn oude club Standard Luik bevestigd. De Belg tekende een contract voor een jaar. De 32-jarige Léonard, die voor België een aantal interlands speelde, wilde dit seizoen niet ingaan op een nieuw contractvoorstel van Standard.

Vitesse heeft middenvelder Richard Knopper (28) gisteren teruggezet naar Jong Vitesse. Knopper liep donderdag boos weg van de training toen hij hoorde dat hij geen basisplaats tegen Sparta had. De disciplinaire maatregel duurt tot 1 september.