Televisie Overige Films

Astérix & Obélix: Mission Cléopatre (Alain Chabat, 2002, Frankrijk/Duitsland). Vervolg op de live-actionfilm Astérix et Obélix contre César is nog grootser. En stereotiep. Met Gérard Depardieu als Obélix. RTL7, 20.30-22.30u.

The Invisible Circus (Adam Brooks, 2001, VS). Jordana Brewster reconstrueert anno 1976 wat haar geliefde zus (Cameron Diaz) in de jaren zestig uitspookte, toen ze als hippie Parijs, Berlijn en Amsterdam aandeed en tenslotte in Portugal zelfmoord pleegde. (Net5, 20.30-22.10u.

Under Siege II: Dark Territory (Geoff Murphy, 1995, VS). Vervolg-actiefilm volgens het boekje. Onverstoorbare Steven Seagal versus de kapers van een luxueuze trein die door de Rocky Mountains dendert. SBS6, 20.30-22.30u.

Open Range (Kevin Costner, 2003, VS). Poging van Costner om het zieltogende western genre nieuw leven in te blazen analyseert de karakters van Boss (Robert Duvall), Charley (Costner) en Button (Diego Luna), die als ‘vrije grazers’ met een kudde koeien over de prairie trekken, die inmiddels grotendeels in bezit genomen is. De vrijbuiters versus de grootgrondbezitters, het recht op zelfbeschikking versus de opgelegde wetten – eens waren dit de progressieve waarden van de western als Amerikaans genre. Nu doen ze eerder conservatief aan. Costner is bij uitstek de acteur en regisseur van De Blik, de getergde, veelbetekenende, peinzende blik. Het is de vraag of die blik in deze film ook betekenis heeft. Talpa, 20.30-23.00u.

I’ll Met by Moonlight (Michael Powell & Emeric Pressburger, 1957, GB). Verdienstelijke oorlogsfilm verrast minder dan je van Powell & Pressburger mag verwachten. Engelse officier Dirk Bogarde ontvoert op bezet Kreta in samenwerking met partizanen een Duitse generaal (Marius Goring). Muziek van Theodorakis. Morgen, BBC2, 13.35-15.15u.