Televisie Film van de dag

Heat. Afgelopen donderdag kwam de verfilming van de tv-serie Miami Vice in de bioscoop, geregisseerd door de bedenker Michael Mann. Mann is een interessante filmmaker en de natuurlijke opvolger van regisseur Howard Hawks. Veel films van Hawks draaien om de professionaliteit van een groepje mensen die doen waar ze goed in zijn, met onuitgesproken vriendschapsgevoelens tot gevolg. Manns films gaan ook over professionals – politieagenten of criminelen van het type ‘loners’ – maar vriendschap is afwezig. Mann concentreert zich op de sociale en psychologische gevolgen van mensen die geobsedeerd met hun vak bezig zijn. Het komt ze duur te staan, kijk naar Heat. De politieagent (Al Pacino) die dag en nacht jaagt op de crimineel (Robert de Niro), krijgt respect voor zijn prooi. Maar intussen worden families verwaarloosd en liefdes op het spel gezet.(Michael Mann, 1995, VS), BBC 1, 23.35-2.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg