Regen bij cityrace overvalt premier

Regen bij cityrace overvalt premier Rotterdam, 21 aug. Premier Jan Peter Balkenende en de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten werden gistermiddag, tijdens de openingsrit van het het racespektakel Bavaria City Racing, overvallen door een hoosbui. Ze reden in een open Bentley Six Le Mans uit 1927. Balkenende reed later met coureur Christijan Albers in de zogenoemde safety car over het parcours. Ondanks de regen kwamen honderdduizenden bezoekers naar Rotterdam om te kijken – en te luisteren – naar demonstraties van Formule 1-wagens en andere race-auto’s. Rotterdam profileert zich als evenementenstad, en wil het racespektakel graag voor de stad behouden. Foto Dirk-Jan Visser Formule 1: pagina 14 (Foto: Dirk-Jan Visser / Rotterdam: 20-08-2006): Bavaria City Racing is een demonstratie en parade van nationale en internationale race-auto's en coureurs uit de hoogste raceklasses door de straten van Rotterdam, Hier Premier Balkenende en Burgermeester Opstelten. Visser, Dirk-Jan