Prinsengracht, zaterdagavond in Amsterdam

Het Prinsengracht concert afgelopen zaterdagavond in Amsterdam werd dit jaar druk bezocht. Ondanks het onweer boven de stad bleef het tijdens het concert droog en kwamen duizenden mensen langs of op de gracht kijken naar het openluchtconcert waar dit jaar de 24jarige Chinese pianist Lang Lang zijn opwachting maakte. Oppenheimer, Ruben L.

Zaterdagavond werd het 25ste Prinsengrachtconcert gehouden in Amsterdam. Een kwart eeuw geleden werd het gratis concert voor het eerst georganiseerd met het doel om klassieke muziek voor een groot publiek toegankelijk te maken.

Om 14.00 uur zaterdagmiddag, zes uur voor het concert begon, lag de gracht al vol bootjes. Zoals de organisatie op haar website www.grachtenfestival.nl schreef: „Er zijn geen kaarten voor het ponton verkrijgbaar. U kunt het concert beluisteren vanaf de kaden van de Prinsengracht of op het water in een eigen bootje.”

Hoofdgast zaterdagavond was de Chinese pianist Lang Lang. Hij speelde op een witte vleugel vanaf een ponton voor het Pulitzer Hotel.

Het Amsterdamse Grachtenfestival, waarvan het Prinsengrachtconcert het hoogtepunt is, heeft afgelopen weekend 60.000 bezoekers getrokken, zo maakte de organisatie gisteren bekend. Tijdens het festival, dat deze keer negen in plaats van de traditionele vijf dagen duurde, traden 592 musici tijdens 166 concerten op.

Het thema van het Grachtenfestival was dit jaar ‘licht’. Voor het eerst maakten ook de IJ-oevers deel uit van dit jaarlijks terugkerende muziekfestijn.