Palestijnen opgepakt

Israëlische troepen hebben gisteren in Ramallah op de bezette Westelijke Jordaanoever opnieuw een Palestijns parlementslid opgepakt. Het gaat om Mahmoud al-Ramahi, een leider van de moslimfundamentalistische organisatie Hamas en secretaris-generaal van het parlement. Zaterdag pakten Israëlische militairen Hamas-vice-premier Nasser Shaer op in Ramallah.

Israël begon een arrestatiecampagne onder ministers, parlementsleden en andere bestuurders van Hamas na de ontvoering van een Israëlische militair door de militaire vleugel van Hamas op 25 juni. Israël houdt nu vijf ministers en circa 25 parlementsleden vast. Vier andere ministers zijn intussen weer vrijgelaten.

Volgens Israël gaat het om een legitieme campagne tegen leden van wat het beschouwt als een terreurgroep. Premier Haniyeh, ook Hamaslid, zei gisteren dat de arrestaties zijn pogingen een coalitie met president Abbas’ Fatah te vormen in de weg staan. (AP)