Onstabiel

Door de aanwezigheid van een lagedrukgebied boven Zuid-Zweden bevindt een aanzienlijk deel van Europa zich in wisselvallige condities. Dit lagedrukgebied zal woensdag oostwaarts wegtrekken, maar wordt weldra opgevolgd door nieuwe storingen. Een geheel droge dag ligt voor Nederland dan ook niet in het verschiet.

Vanavond is het zelfs uitgesproken nat in de zuidelijke regio’s. Nabij de grens met België is plaatselijk wateroverlast mogelijk door de felle neerslag. Her en der komt ook onweer voor. Vannacht trekt de regen naar het westen en ontstaan een paar mistbanken. Morgen lijkt de zuidwestelijke helft van het land het grotendeels droog te houden met een klein beetje zon. In de oost- en noordoosthoek worden diverse buien vanaf zee aangevoerd, waar nog steeds onweer bij mogelijk is. Doordat de buien deels in ‘straten’ overtrekken, kan de ene plek langdurige regen tegemoet zien, terwijl het een paar kilometer verderop juist langdurig droog is. Aan de noordwestkust waait het vrij krachtig, winkracht 5, elders staat een matige westenwind. De maxima variëren rond de 20 graden.

In de nacht van dinsdag op woensdag strekt een uitloper van een hogedrukgebied zich uit over Nederland en is het droog met opklaringen. Dientengevolge begint de woensdag vrij aardig, met zon. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en ’s middags ontstaan enkele buien. Het is opnieuw een graad of 20.