Lijk vermiste vrouw gevonden na zes jaar

In het Amsterdamse Bos bij Amstelveen is zaterdagavond een lijk gevonden dat vermoedelijk het lichaam is van Angelique van Leijenhorst, die vermist is sinds 20 november 2000. Dat heeft de politie Amsterdam-Amstelland zaterdag bekendgemaakt. De politie verwacht morgen definitief uitsluitsel te kunnen geven of het stoffelijk overschot inderdaad dat van Van Leijenhorst is.

Het lichaam werd gevonden op aanwijzing van Paul van O., de echtgenoot van de vermiste vrouw. Hij werd twee jaar geleden veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor de moord op Van Leijenhorst. Van O. had de moord tot op heden ontkend.

De strafzaak tegen Van O. was geruchtmakend, omdat er nooit een lijk was aangetroffen. De bloemenhandelaar werd veroordeeld tot twaalf jaar cel, een straf die in hoger beroep werd verhoogd naar zestien jaar. De veroordeling kwam tot stand op basis van de verklaring van een medegedetineerde, aan wie Van O. de moord zou hebben bekend. De Hoge Raad oordeelde dat het gerechtshof de zaak opnieuw moest behandelen, omdat de getuigenverklaring onbetrouwbaar zou zijn. In tweede instantie werd Van O. door het gerechtshof opnieuw tot twaalf jaar cel veroordeeld.

Het openbaar ministerie vermoedt dat Van O. nu heeft bekend om in aanmerking te komen voor vervroegde invrijheidstelling.