Even iets eten bij de bushalte?

metro_1.jpgWeleens met de bus New York bezocht? Grote kans dat de bus aankwam in de Port Authority Bus Terminal. Per dag gebruiken 7.200 bussen het station, aan de westkant van Manhattan. Het is niet de meest aantrekkelijke plek van de stad. Het is als een octopus van rijbanen op verschillende niveau’s en eenmaal buiten ben je direct één met morsige New Yorkers die je om wisselgeld vragen.

Treinstation Grand Central Terminal was ook ooit een no-go-area, zeggen de positief ingestelden. Net zoals zoveel wijken van de stad, waar nu wordt gevochten om een tafel in de mooiste restaurants. Topchef Simon Oren bekijkt de bushalte daarom met vertrouwen en opent er het restaurant Metromarché. Veel licht, veel goud, veel luxe.

Dit is vooral zo interessant omdat ik pas naar New York kwam nadat de vorige burgemeester Giuliani de grote schoonmaak begon. Heb dus niet in de praktijk gezien hoe dat werkt: een buurt opruimen. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de reisgidsen Metromarché aanraden als hot-spot. En ik ben ook benieuwd naar verhalen over wijken waar het nu goed toeven is - maar waar je niet zo lang geleden liever wegbleef.

    • Freek Staps