Een bredere wenkbrauw

Bijna herfst, tijd voor een nieuwe look. In een korte serie de stijltrends, van top tot teen.

’t Is geen makkelijke wereld, de wereld van de wenkbrauw. Laat je alles los en wild groeien, dan lijk je onverzorgd. Pluk je er te veel vanaf, dan heb je al gauw een poppenkop à la Christina Aguilera, ofwel een over-tweeze, in visagistentaal.

„Deze herfst wordt de wenkbrauw breder”, vertelt visagist Shmulik van make-upwinkel Shu Uemura in Amsterdam. „Dat hele dunne is uit. Maar hij moet wel een vorm hebben, dus je moet blijven epileren.” En dan met potlood inkleuren. „Een kleur die bij veel mensen past, is seal brown.” Shu Uemura heeft ook vloeibare potloden en zelfs mascara voor op de wenkbrauwen. „Dat moet je wel naborstelen.” Anders heb je klontjes boven je oog.

Wie de beroemdheden volgt in de zoektocht naar de ideale wenkbrauw, kan uit twee kampen kiezen. Jonge sterren gaan nog steeds voor dunne lijntjes, omdat dat hun een heftige look geeft. Zo hard epileren is niet aan te raden, want op een gegeven moment willen je wenkbrauwen niet meer terugkomen en blijf je de rest van je leven met een permanent verbaasde blik rondlopen. Dit schijnt actrice Charlize Theron overkomen te zijn.

De wenkbrauwiconen van nu hebben een meer ‘natuurlijke’ look: Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Lindsay Lohan. En het moet ‘vrouwelijk’ zijn. Madonna liet haar hoekige wenkbrauwtjes deze zomer in een rondere vorm plukken.

Wie echte sterrenwenkbrauwen wil, kan in Londen terecht bij de wenkbrauwgoeroe van Europa: Shavata. In het warenhuis Harrods heeft zij een Brow Studio, waar ze haar klanten epileert als hun favoriete beroemdheid. Je kunt ook haar geweldige uitvinding, de Shavata Eyebrow Shapers, kopen. Voor deze set won zij de New Woman Beauty Award 2006. Het zijn vier paar stickers in de vorm van sterrenwenkbrauwen: Liz Hurley (heel dun), Grace Kelly (populair, volgens Shavata, omdat hij zo ‘klassiek’ is) en Brooke Shields (de meest woeste van het setje). Wie ‘medium’ wil, kiest voor de Kylie Minogue. Na het opplakken van de stickers epileer je de haartjes die er niet onder zitten. Sticker eraf, en tada: celebrity gezichtsbeharing .

Rectificatie / Gerectificeerd

Het fotobijschrift bij het artikel Een bredere wenkbrauw (21 augustus, pagina 18) was onjuist. Van boven naar beneden zijn de wenkbrauwen te zien van van Charlize Theron, Jennifer Lopez, Madonna, Nicole Kidman, Elizabeth Hurley, Christina Aguilera, Jennifer Aniston, opnieuw Charlize Theron en Courteney Cox.

    • Aaf Brandt Corstius