Carkit voor de computer

Er zijn veel mensen die, zodra ze de (draadloze) telefoon pakken, meteen gaan ijsberen. Even lekker belwandelen. Daarvoor lijkt de nieuwe Easycall desktop van Logitech op het eerste gezicht niet bedoeld. Wel voor computeraars die via Skype gratis de wereld rondbellen. De EasyCall is – tromgeroffel – de eerste speakerphoneheadsetmousekeyboard ter wereld. Een soort carkit

easycall.jpgEr zijn veel mensen die, zodra ze de (draadloze) telefoon pakken, meteen gaan ijsberen. Even lekker belwandelen. Daarvoor lijkt de nieuwe Easycall desktop van Logitech op het eerste gezicht niet bedoeld. Wel voor computeraars die via Skype gratis de wereld rondbellen. De EasyCall is - tromgeroffel - de eerste speakerphoneheadsetmousekeyboard ter wereld. Een soort carkit voor je pc, die het mogelijk maakt om handsfree te Skypen.

Dankzij de speakerhone en de sneltoetsen kun je al bellend doorwerken. Volgens Logitech heb je geen last van feedback of echo’s; over rsi wordt niet gerept.
Gadgetwatchers noemen de EasyCall denigrerend ‘Skype voor dummies’, maar dat is onzin: het is juist goed nieuws dat internettelefonie verandert van gepriegel met software in een eenvoudige druk op de knop. En ook goed nieuws voor notoire belwandelaars: met de meegeleverde draadloze hoofdtelefoon kun je alsnog het hele bedrijf door ijsberen.

[UPDATE: de hoofdtelefoon is volgens de Engels specificatielijst niet draadloos, meldt een oplettende lezer. Logitech heeft het draadje op de foto weggewerkt of per ongeluk heel erg goed gecamoufleerd]

    • Marc Hijink