7 redenen om thuis te blijven

1 ding

Blije eierdoppen

Te koop via www.bestthings.nl, voor 6,95 euro per dop

Als je ’s morgens opstaat, heb je meestal geen zin om energie te steken in het maken van een uitgebreid ontbijt. Terecht, maar wel jammer. Doe het eens anders en besteed vanavond een half uurtje aan het ontbijt van morgen. Het hoéft bijvoorbeeld helemaal geen Pasen te zijn om eieren te kleuren. Een eitje maakt blij, en als je morgenochtend wakker wordt en ziet wat voor feest er op de eettafel staat, dan kan je dag al niet meer stuk. Leg vanavond een stel eieren op de bodem van de pan en zorg dat ze volledig onder liggen. Als je ze stapelt kleuren ze niet gelijkmatig. Verf je eitjes op een natuurlijke manier door bietjes (rood), spinazie (groen) of kurkuma (geel) aan het kookwater toe te voegen. Als je een theelepeltje azijn bij het water doet, wordt de kleur sterker. Bewaar ze een nachtje in de koelkast om af te koelen en om de kleur te intensiveren. ‘s Ochtends serveer je ze natuurlijk in vrolijke eierdoppen, zoals die met eendenvoetjes. Er is een stoere variant met piercings en tatoeages en een Idols-versie met hoge hakken en microfoon. Gegarandeerd de rest van de dag een goed humeur. (JL)

2 modellen

America's next topmodel

RTL5, 21.30-22.30u.

Het seizoen van deze televisieserie over modellen in spe nadert zijn ontknoping. Alleen Jayla, Bre, Nik en Nicole maken nog kans om het nieuwe topmodel van Amerika te worden. Vandaag hebben ze in Londen een fotosessie in Bollywoodsferen en lopen de spanningen tussen de diva’s als vanouds hoog op. Met in de jury naast Tyra Banks het in de VS vrij onbekende, maar in Europa meest beroemde ex-topmodel Twiggy.

3 liefde

Memories Tour d'Amour

Ned.1, 21.00-22.00u.

Memories begint een zesdelige special waarin het programma dit keer over de Europese grenzen op zoek gaat naar oude vakantieliefdes. De VIP-bus rijdt door vakantielanden Italië, Frankrijk, Spanje en Griekenland. Vanavond gaat Anita Witzier met Ria, Tine en Jacqueline naar het Griekse eiland Corfu om te zien hoe het hun respectievelijke liefdes Mike, Ioannis en Odysseus (ja, zo heten ze echt) is vergaan.

4 reality

Big brother

Talpa, 19.00-19.30u.

Afgelopen vrijdag namen de bewoners van Big Brother 6 hun intrek in het huis. Vanavond is de eerste reguliere uitzending, waarin we kunnen zien hoe de bewoners wennen aan hun nieuwe omgeving en elkaar. Talpa komt later dit seizoen ook nog met het treiterprogramma De Gouden Kooi. In plaats van in een blokkendoos in Aalsmeer nemen de deelnemers van dat programma intrek in een geweldige villa.

5 verlichten

Candela lampen

Via www.nonplusultra.nl, 89 euro voor de witte en 95 euro voor de gekleurde lampen

Zo op het eerste gezicht zien ze er een beetje vreemd uit, deze Candela lampen. Van die rare lichtgevende kegels, wat moet je daar nu mee? Je gebruikt ze in plaats van kaarsen. De lampjes geven hetzelfde sfeerlicht, maar ze druipen niet en waaien ook niet uit. Ideaal dus voor tuin of balkon. Maar ook in huis zijn ze erg handig. Je kunt ze neerzetten waar je wil (ze hebben geen snoer), je hoeft niet bang te zijn dat ze te dicht bij de gordijnen staan of dat Poes er zijn snorharen aan brandt. Bovendien kun je ze onbeheerd achterlaten, handig als je snel nog even een boodschap moet doen. Doordat de lampen, die een brandtijd van ongeveer vijf uur hebben, oplaadbaar zijn, kun je ze keer op keer gebruiken. En voor wie houdt van kleur in zijn interieur, zijn ze behalve in wit ook in terra (aardetinten) en aqua (watertinten) verkrijgbaar. (AS)

6 droog houden

Hondenparaplu

Te koop via www.postordergroepnederland.nl, voor 19, 95 euro

Er is niets zo smerig als de geur van een natte verregende hond. De vochtige vacht doet tennisschoenen naar bloemetjes ruiken. Maar baasjes kunnen tegenwoordig hun viervoeter in de regen droog houden. En wel met een hondenparaplu. Het handvat en de steel zitten aan de bovenkant (in plaats van aan de onderkant) van het regenscherm. Aan de binnenkant van de plu hangt een ketting waar je de hond aan kunt bevestigen. En met wat armtrainingen en richtwerk, houd je een droge hond. De plu is alleen geschikt voor kleine honden. En rustige honden. Het wordt een ingewikkelde klus om het regenscherm boven een rennende of vechtende hond te houden. Om de hond goed te zien, kun je een transparante plu bestellen. Wie de plu goed boven het beest wil houden maar niet naar ‘behoeftes’ wil kijken, vraagt om een donkerblauwe. (JV)

7 Game

Civilization 4: Warlords

2K Games, 29,99 euro

Alles wat Sid Meier aanraakt, verandert in goud. De veteraan van de game-industrie heeft klinkende series op zijn naam staan als Railroad Tycoon, Alpha Centauri en natuurlijk de Civilization reeks. Civilization IV was een groot succes en voor dat spel is er nu de uitbreiding genaamd Warlords. Uitbreidingen als deze zijn vooral bedoeld voor de trouwe fans en Warlords biedt die groep meer dan genoeg. Zo heeft het spel zes nieuwe speelbare beschavingen en zes nieuwe scenario’s. De scenario’s bevatten onder meer de Chinese unificatie, de glorieuze opkomst van Rome, de tijd van de Vikingen en de veldslagen van Alexander de Grote. Nieuw zijn ook ‘great leaders’ zoals bijvoorbeeld Joseph Stalin of Winston Churchill die een allesbepalende rol kunnen spelen. En zo combineert dit Warlords wederom wetenschap, krijgshistorie en politiek uit alle eeuwen op speelse en intelligente wijze. (JM)

Met bijdragen van Jan Meijroos, Janna Laeven, Ank Swinkels en Juliette Vasterman