7 redenen om naar buiten te gaan

Flockhart in Fragile

1 uit eten met iens

Little Italy

Delft: Markt 9aTelefoon (015) 213 81 85Keuken open 17.00-22.00Gem. prijs 3-gangen 12,50 euroCategorie: Italiaans

Het decor van Little Italy doet een beetje gewoontjes aan. Hier en daar mag er wel eens een likje verf overheen, maar de lage prijzen maken de goedkope uitstraling meer dan goed. Erg lekker eten voor het geld, alleen is het niet zo snel klaar. Dat Little Italy voor alle pizza's en pasta's één prijs rekent, is wel weer fijn. Het personeel, dat veelal uit studenten bestaat, is zeer behulpzaam. Ook voor buitenlandse eters draait het personeel hun hand niet om.

uitstekend | Superleuk restaurantje, echt een aanrader! Heerlijk eten voor een heel laag prijsje. Nette bediening en leuk uitzicht op het stadhuis. Dit is voor mij zoals uit eten gaan hoort te zijn. (13-06-2006, Margriet)

redelijk | Erg standaard pizzarestaurant. Het eten is gewoon goed maar verder niet zo spectaculair. De prijs daarentegen wel: die is erg laag voor het volle bord dat je krijgt. De bediening is een beetje een verplicht nummertje. De sfeer is studentikoos maar als je niet teveel verwacht en gewoon snel een Italiaanse hap wilt, is dit een goede keus. (09-05-2006, SCB)

Eet en recenseer zelf mee via www.nrc.nl/iens

2 Ontvangstweek

OWEE

Delft: OJV De Koornbeurs, Voldersgracht 1. Van 21 t/m 24 augutus. Inl: 015-2124742 & www.koornbeurs.nl

Van 21 tot en met 24 augustus organiseert Open Jongeren Vereniging De Koornbeurs de ontvangstweek voor nieuwe Delftse studenten. Het motto luidt: Slapen kan altijd nog! De Koornbeurs is een vereniging met poppodium, discotheek, eettafel en bruin café in het gelijknamige rijksmonument in het historische centrum van Delft. Het OWee programma van vandaag: om 14.30 uur Tropical Unit & Jaggery buiten en in de eetzaal, van 21.00 uur tot laat Kortsluiting in de kelder en Ski-Hut op zolder en om 22.00 uur Monsieur Dubois in de eetzaal.

3 TENTOONSTELLING

BOEM!! 1000 jaar buskruit

Delft: Legermuseum, Korte Geer 1. T/m 3 dec. Za t/m ma 12.00-17.00u, di t/m vr 10.00-17.00u. Inl: 015-2150500 & www.legermuseum.nl

Het Legermuseum toont hoe drie eenvoudige stoffen - zwavel, houtskool en salpeter - samen tot een ware explosie aan ontwikkelingen hebben geleid. Al in de 10de-eeuw maakten Chinezen vuurpijlen en vlammenwerpers om belagers af te schrikken. In de loop van 1.000 jaar ontstonden vele toepassingen op militair en industrieel gebied. De tentoonstelling laat deze ontwikkelingen zien, horen en ruiken aan de hand van originele objecten, filmbeelden, historische afbeeldingen en teksten.

4 FILM

Fragile

Regie: Jaume Balagueró. Met: Callista Flockhart, Richard Roxburgh. In 12 bioscopen. Delft: Mustsee Delft, Vesteplein 5. Tijd: 22.10u. Inl: 015-2137777 & www.mustsee.nl

Fragile (Frágiles) is een doodgewone spookhuisfilm: er is iets loos op de bovenverdieping van een bijna verlaten ziekenhuis. Calista Flockhart (vooral bekend als Ally McBeal) is een neurotische nachtzuster die het contact met ‘gene zijde’ moet herstellen. Mediamieke kinderen helpen haar daarbij. Het regent, het licht flikkert en de lift slaat op hol – geen cliché wordt overgeslagen.

5 REPTIELEN

Reptielenzoo Serpo

Delft: Reptielenzoo Serpo, Stationsplein 8. Open: ma-za 10.00-18.00u, zo 13.00-18.00u. Entree: 6,60 euro. Inl: 015-2122184 & www.serpo.nl

In een monumentaal pand aan het stationsplein van Delft ligt het Serpo-reptielenhuis. Je kan daar een bezoekje brengen aan allerlei reptielen, zoals mamba’s, cobra’s, ratelslangen, pythons, alligators en krokodillen. In meer dan 125 terraria zijn ruim 100 soorten en ondersoorten koudbloedige dieren te bestuderen. Op de website kan je vrijkaartjes winnen door mee te doen aan een reptielenquiz.

6 FILM

Girl With a Pearl Earring

Delft: Mustsee Delft. Tijd: 17.00u.

Verfilming door Peter Webber van de gelijknamige roman van Tracy Chevalier uit 1999. Het meisje blijkt nu Griet te heten en een dienstmeid te zijn in huize Vermeer, waar niet alleen dit schilderij, maar ook een paar andere schilderijen van Vermeer tot leven komen. Met veel zorg is het 17de--eeuwse Delft gestalte gegeven. Scarlett Johansson speelt het meisje, wier oor speciaal voor het maken van het naar haar genoemde schilderij doorboord wordt. Colin Firth is de schilder die haar beeltenis en misschien wel haarzelf aan zijn mecenas verkoopt. Girl With a Pearl Earring kreeg drie Oscarnominaties.

7 FILM

[SAFE]

Delft: Filmhuis Lumen. Tijd: 20.15u. Inl: www.filmhuis-lumen.nl

Todd Haynes, de veelgeprezen regisseur van Far From Heaven, maakte [SAFE] al in 1995, maar de film is vorig jaar pas in Nederland uitgebracht. [SAFE] is een wonderlijk mengsel van horror en maatschappijkritiek, die geheel draait om huisvrouw Carol White (Julianne Moore) die allergisch is voor het dagelijks leven in de Amerikaanse voorstad waar zij woont. Regie: Todd Haynes. Met: Julianne Moore, Peter Friedman, Xander Berkeley, Susan Norman, Kate McGregor-Stewart.