Weinig verandering

De weerkaart voor vandaag lijkt sterk op die van gisteren en die van de komende dagen. In grote lijnen komt er vrijwel geen verandering in het huidige weerbeeld. Het blijft wisselvallig met regelmatig buien.

Vandaag begint de dag op een aantal plaatsen helemaal niet slecht. Vooral in de oostelijke helft van Nederland breekt de zon regelmatig door, in het westen is de bewolking wat hardnekkiger en valt er een enkele bui. In de loop van de middag, wanneer het is opgewarmd naar 21 tot 24 graden, gaan er nieuwe buien ontstaan met onweer, hagel en lokaal ook veel regen. Waar ze vallen en hoeveel regen ze achterlaten is lastig te zeggen, dat hebben de buien van de afgelopen dagen ook duidelijk gemaakt. Bij dit alles waait er een matige tot vrij krachtige wind uit richtingen tussen zuid en zuidwest.

Vanavond en vannacht zakken de zwaarste buien in, maar helemaal droog wordt het niet. Bij een doorstaande zuidwestenwind wordt het minimaal 14 graden.

Morgen wisselen zon, wolken en buien elkaar opnieuw af. De zuidwestenwind trekt nog iets aan en de temperatuur komt een graadje lager uit. Het wordt 20 graden direct aan zee tot 23 graden in Limburg.

Volgende week blijft het buiig, zeker op maandag en dinsdag. Met een westelijke wind komt het kwik op ongeveer 20 graden uit. Rond het midden van de week worden de buien minder zwaar en gaan de droge momenten zelfs overheersen. De zon krijgt dan wat meer ruimte, maar in de temperatuur komt vrijwel geen verandering.