Radio Voorkeur

Opium. Gastpresentator en schrijver Jan Siebelink, die vorig jaar AKO Literatuurprijs ontving voor Knielen op een bed violen, praat met journalist John Jansen van Galen. Jansen van Galen maakt wandelingen door Nederland en schrijft daarover in Het Parool en is één van de presentatoren van het radioprogramma Met het oog op morgen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Aandacht voor de covers van Laurent Voulzy in het Engels en Frans van nummers die bekend geworden zijn door Yves Montand, Brigitte Bardot, Beatles, Gilbert O’Sullivan, Simon & Garfunkel en de Carpenters. Verder aandacht voor het album Dear Mr. Sinatra van zanger-gitarist John Pizzarelli. Radio 2, 20.02-23.00u.

Šimek ’s nachts. Gesprek met schrijfster Charlotte Mutsaers, die er moeite mee heeft dat mensen niet altijd zeggen wat ze voelen. „Ik heb meer getreurd over de dood van m’n hond dan over de dood van m’n moeder”, zegt ze in de uitzending, waarin ze praat over haar liefde voor dieren, de moeizame relatie met haar moeder, Franse muziek en de desastreuze gevolgen van de ‘vrije opvoeding’. Radio 1, 0.02-1.00u.