Noorderzon

Het Noorse gezelschap Jo Strømgren Kompani speelt op Noorderzon bewegingstheater voorstelling ‘The Department’ Foto Knut Fry Fry, Knut

Het Groningense theaterfestival Noorderzon telt meer dan tachtig internationale voorstellingen, concerten, films, installaties en acts, in verschillende theaters en op allerlei locaties in de stad. Dit jaar met extra aandacht voor Amerikaans theater.

„Acht controversiële theatermakers uit de VS moeten de festivalbezoeker de ogen openen voor de verborgen realiteit van een alternatief, meer zelfonderzoekend Amerika. [...] Het eigenzinnige karakter van Noorderzon schuilt niet alleen in de voorkeur voor ver en vreemd. De voor Nederlandse maatstaven brede theateropvatting, maakt het festival eveneens uniek.”Isabella Steenbergen, 15 augustus 2006

T/m 27 aug in Groningen. Inl. www.noorderzon.nl. Res 0633-014077 (alleen op festivaldagen, tussen 13-16u).