Miami Vice

JAMIE FOXX as the urbane and dead smart Detective Ricardo Tubbs in "Miami Vice", the feature film crime drama that liberates what is adult, dangerous and alluring about working deeply undercover. regie Michael Mann

Regisseur Michael Mann heeft zijn succesvolle tv-serie ‘Miami Vice’ na twintig jaar verfilmd. De rollen van Crockett en Tubbs worden ditmaal niet gespeeld door Don Johnson en Philip Michael Thomas, maar door Colin Farrell en Jamie Foxx.

„Dit is geen vrolijke filmadaptatie à la Starsky and Hutch of Charlie’s Angels. Dit is bittere ernst. [...] De nihilistische Miami Vice roept niet de gebruikelijke flash en rush op die bij politiethrillers hoort, niet de stiekem-lekkere identificatie met het slechte. Het Miami Vice-format is eigenlijk te beperkt voor wat Michael Mann sinds Thief (1981) en Heat (1995) vertellen wil. Maar opwindend is de film zeker.”

Dana Linssen, 16 augustus 2006

In 36 bioscopen