Maarten `t Hart (2)

Maarten `t Hart misbruikt zijn faam als auteur om mee te sissen in de hetze die momenteel bezit neemt van de Nederlandse media. Zonder een spoor van argumentatie beschuldigt hij Israël van misdaden, noemt hij het joodse volk een bron van een `ontzaglijke hoeveelheid narigheid` met `totaal onzinnige religieuze noties` en treurt hij om een oom die het niet leuk vond in Israël.

Ten aanzien van de vermeende misdaden laat `t Hart zich blijkbaar leiden door Arabische propaganda en in dat opzicht gemakzuchtige media. Israël voert een rechtvaardige verdedigingsoorlog en als `t Hart dat niet ziet dan wíl hij het niet zien. Het oog ziet alleen wat de geest bereid is te begrijpen. Dat hij het joodse volk gelijkstelt met een ontzaglijke hoeveelheid narigheid en totaal onzinnige religieuze noties, verklaart daarbij veel omtrent zijn beperkte bereidheid tot het begrijpen van de huidige handelingen van dat volk. Tenslotte, wat betreft de `buitengewoon agressieve en keiharde mentaliteit` die zijn arme oom in Israël aantrof, dat lijkt mij ook een nogal subjectieve, niet onderbouwde bewering; naar mijn mening is er van alles mis met de Israëlische maatschappij, maar absoluut niet meer dan met de Nederlandse. Op het gebied van saamhorigheid en gastvrijheid kan onze maatschappij nog veel leren van de Israëlische.

    • Ron van der Wieken