Japanse prins met gezin in Nederland op vakantie

Japanse prins met gezin in Nederland op vakantie Apeldoorn, 19 aug. Het Japanse kroonprinselijk gezin, prins Naruhito, prinses Masako en hun dochtertje Aiko, is met vakantie in Nederland. Op uitnodiging van koningin Beatrix zijn zij te gast in jachtslot ’t Oude Loo in Apeldoorn. Daar poseerden ze gisteren voor de pers, samen met Prins Willem-Alexander, prinses Màxima en hun dochters Amalia en Alexia. Het bezoek aan Nederland wordt door waarnemers wel gezien als een poging tijdelijk te ontsnappen aan de druk op prinses Masako om een troonopvolger te baren. In Japan kan alleen een man keizer worden. Overigens wordt er mogelijk binnenkort een troonopvolger geboren; de broer van de kroonprins wordt vader. Foto AP Dutch Queen Beatrix, left, Japanese Crown Princess Masako, second left, Crown Prince Naruhito, center, along with their daughter Princess Aiko, front left, walk towards photographers and cameramen prior to posing for a group photo with Dutch Crown Prince Willem Alexander, second right, his daughter Alexia, his wife Princess Maxima, right and daughter Amalia, front right, at Palace Het Loo in Apeldoorn, central Netherlands, Friday Aug. 18, 2006. The Japanese royal family is on a private trip to the Netherlands. (AP Photo/Peter Dejong) Associated Press