Internet Voorkeur

Moord minimiss opgelost. De moord op de 6-jarige JonBenet Ramsey, die op 26 december 1996 in de kelder van haar ouderlijk huis in Boulder, Colorado werd vermoord, lijkt na tien jaar opgelost nu in Bangkok de 41-jarige John Mark Karr is aangehouden.

De moord leidde tot veel ophef omdat het slachtoffer door haar ambitieuze moeder, een ex-beautyqueen, van de ene schoonheidswedstrijd naar de andere werd gesleept. Deze competitie waarbij heel jonge kinderen zo geraffineerd mogelijk volwassenen imiteren is in de VS zeer omstreden wegens de seksualisering van kinderen. Ook werd de vader enige tijd verdacht van de moord.

Blijven er nog genoeg onopgeloste moorden over, waarvan enkele Nederlandse gevallen – met enige moeite – zijn te vinden op de website van de misdaadverslaggeverPeter R. de Vries (www.peterrdevries.nl) en op www.crimesite.nl. Internationaal is de site www.unsolvedcrimes.com geheel aan het onderwerp gewijd.

Nog meer onopgeloste (klassieke) moorden zijn te vinden via www.crimespider.com.

Zie verder:www.unsolvedcrimes.com