Geweld tegen hulpverleners

Het is schandalig als hulpverleners kwalijk bejegend worden, maar zij dienen niet op één lijn gesteld te worden met politie. (Een ambulance en gauw een beetje, Zaterdags Bijvoegsel, 5 augustus). De politie is een heel ander hoofdstuk.

Ik ben dertig jaar predikant in Amsterdam geweest en in al die jaren heb ik eerder last dan steun van de politie ondervonden. In 1974 begon ik te werken in de Mercatorpleinbuurt. De kerkelijke gemeente had veel te stellen met de allochtone jongeren uit de buurt. Verschillende keren hebben ze geprobeerd de houten deuren van de kerk in brand te steken. Als ik de politie erover aansprak werd ik uitgelachen en arrogant behandeld. Tenslotte zijn de houten deuren vervangen door stalen.

De kwaliteit van de politie in Amsterdam is bedroevend slecht. Het is niet meer dan logisch dat burgers zelf het heft in handen nemen. Hulpverleners verdienen ons respect, de politie beslist niet.

    • Wim G.J.Van der Sluijs