Geen bh’s met gel aan naar VS

Vrouwen die het vliegtuig nemen van of naar de Verenigde Staten, kunnen beter geen met gel opgevulde bh’s dragen of in hun handbagage meenemen. Dat advies geeft de Transportation Security Administration, verantwoordelijk voor de beveiliging van luchthavens in de VS, op zijn website.

Het is een van de opmerkelijke gevolgen van het Britse terreuralarm van vorige week. Omdat terroristen van plan zouden zijn geweest vliegtuigen met vloeibare chemicaliën op te blazen, mogen er bij reizen van en naar de VS en vanuit Groot-Brittannië vrijwel geen vloeistoffen meer mee aan boord worden meegenomen. De controles zijn streng.

Veel bedrijven spelen met reclame-acties in op de behoefte van passagiers die al hun toiletartikelen hebben moeten achterlaten. In verschillende aankomsthallen wordt gratis tandpasta, mondwater en scheerschuim uitgedeeld.

De internationale luchthaven in Phoenix heeft laten weten elf dozen met geconfisqueerde goederen te willen schenken aan opvangcentra voor daklozen.