‘Boulah’ naar Chelsea

Khalid Boulahrouz voetbalt komend seizoen zo goed als zeker bij Chelsea. De Engelse landskampioen bereikte gisteren een akkoord over een overgang met Hamburger SV, de huidige werkgever van de Nederlandse international. Boulahrouz moet zelf nog tot overeenstemming komen met de club uit Londen.

Hoeveel de afkoopsom voor de 24-jarige verdediger bedraagt, maakten beide clubs niet bekend. ‘Boulah’ speelde sinds twee seizoenen bij HSV. Zijn contract liep nog door tot 2010. Bij de Duitse club groeide hij uit tot een ervaren, robuuste verdediger. Hij verwierf zich de bijnaam ‘De Kannibaal’. In september 2004 maakte hij onder leiding van bondscoach Marco van Basten zijn debuut in Oranje.

De profcarrière van Boulahrouz begon in 2001 bij RKC Waalwijk, waar hij drie seizoenen speelde onder de hoede van coach Martin Jol. In de jeugd voetbalde de in Maassluis geboren speler bij onder meer Ajax en Haarlem.

Chelsea versterkte zich de voorbije weken met onder anderen Michael Ballack, Andrei Sjevtsjenko en Salomon Kalou. Aan verdediger ontbrak het echter. Chelsea zag Asier del Horno onlangs vertrekken naar Valencia, terwijl Glen Johnson is uitgeleend en William Gallas heeft aangegeven te willen vertrekken.