Ambulances voor gewonden Libanon

Ambulances voor gewonden Libanon Schiphol, 19 aug. Vanaf luchthaven Schiphol is gisteren een vlucht met tien ambulances vertrokken richting Libanon. Omdat de luchthaven van de Libanese hoofdstad Beiroet nog steeds gesloten is voor de burgerluchtvaart, gaan de ambulances eerst naar Lacarna op Cyprus. Daarvandaan worden ze per boot naar Libanon vervoerd. Dit weekend bezoekt minister van Buitenlandse zaken, Ben Bot, de Palestijnse gebieden, Israel en Libanon. Na afloop van de ministerraad herhaalde Bot dat Nederland niet van plan is grondtroepen te leveren voor een vredesmacht in Zuid-Libanon. Het kabinet heeft echter wel besloten om 5 miljoen euro extra voor humanitaire hulp te geven. (Foto Ruud Taal) HULPGOEDEREN VOOR LIBANON; SCHIPHOL, 17 AUGUSTUS 2006- Tien four wheel drive ambulances zijn vandaag met een Martinair Boeing 747-vrachtvliegtuig vertrokken richting Libanon. Omdat de luchthaven van Beiroet nog steeds gesloten is voor de burgerluchtvaart, gaan de goederen eerst naar Larnaca, Cyprus, vanwaar ze per schip naar Libanon worden doorvervoerd. © CAPITAL PHOTOS / Ruud Taal / vrij van copyright t.b.v. redactioneel gebruik Capital Photos