WAT DOEN DE KINDEREN

Natuurschilderij spetteren

Vereniging Natuurmonumenten organiseert samen met kunstenaar Fietje Herbrink woensdag 23 augustus allerlei activiteiten in de authentieke schaapskooi op het Rechterense Veld van Natuurmonumenten. Trek kleren aan met lange mouwen en -broekspijpen die vies mogen worden. Fietje gaat met kinderen eerst een eigen natuurschilderij spetteren en daarna wordt er een bomenpaspoort gemaakt.

De activiteiten beginnen om 10u30 duren tot circa 16u. Verzamelpunt is de galerie van Fietje, Heinoseweg 18 in Dalfsen vlakbij de schaapskooi. Graag vooraf aanmelden bij Galerietje van Fietje: 0529-430809, e-mail info@galerietjevanfietje.nl of via www.natuurmonumenten.nl. Deelname leden van Natuurmonumenten € 3 p.p. en voor niet leden € 5.

Schoenen zoeken

Theater Zwembad De Regentes verzorgt volgende week drie voorstellingen aan zee (een voor kinderen en twee voor volwassenen) op een bijzondere locatie: in strandpaviljoen de Kwartel aan het Zuiderstrand. De eerste op woensdag 23 augustus is voor kinderen vanaf 6 jaar. In de vertelvoorstelling Cowboy Henk gaat een maffe cowboy met zijn paard Henk en een schele haan op zoek naar een schoen! Iedereen vanaf 6 jaar kan van het grappige avontuur van acteur/verteller Niels Cotterink genieten en vooraf kunnen kinderen in een workshop ook zelf de kunst van het vertellen te leren.

Cowboy Henk strandpaviljoen de Kwartel aan het Zuiderstrand, Scheveningenop wo 23 aug 14u, volw € 8, kinderen € 7. De workshop begint om 13u, volw € 6, kinderen € 4. Res 070-3637798 of via www.deregentes.nl. Inl www.deregentes.nl of www.dekwartel.nl

In geval van noodweer verhuist de theaterhappening naar Theater Zwembad De Regentes. Dit is 24 uur van tevoren bekend via de website of bel het theater.

Naar muziek luisteren

De Engelse jongerenband Kingston Youth Big Band toert door Nederland en geeft op dinsdag 22 augustus een concert op het dak van science center NEMO in Amsterdam. Het concert begint om 16u en de toegang is gratis. De band met studenten in de leeftijd van 13-18 jaar speelt diverse soorten jazzmuziek. Bij slecht weer wordt het concert afgelast. Informatie hierover staat op 21 augustus op www.e-NEMO.nl. Inl 0900-9191100

Concert 22 aug 16u in NEMO, Oosterdok 2, Amsterdam (bovenop de IJ-tunnel op 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station). toegang gratis. Inl

Speuren

Op regenachtige dagen hoeven kinderen zich tijdens de vakantie niet te vervelen. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er in het museum Hilversum een gratis speurtocht maken door de tuinententoonstelling Het Geluk van de Tuin. En kinderen die na de tocht thuis een mooie tuin ontwerpen, kunnen ook nog mooie prijzen winnen!

Speurtocht in Museum Hilversum, Kerkbrink 6, Hilversum. Inl 035 629 2826 of www.museumhilversum.nl

Open: di t/m za 11-17u, zo 12-17u.

De Orde van Gis spelen

Tijdens regenachtige dagen kunnen kinderen via www.ordevangis.nl op een speelse en educatieve manier kennis nemen van de Zuid-Nederlandse geschiedenis. Samen met een viertal kinderen moeten zij onder meer de waarheid van volksverhalen, zoals die van het verdronken Zeeuwse dorp Westenschouwen, zien te ontrafelen. Aan bod komen ridders en geesten, zeemeerminnen, heksen, de weerwolf en De Orde Van Gis. Na aanmelding is een kind lid van De Orde en ontvangt eigen post via e-mail. De website is samengesteld door Anno, een stichting die is opgezet om geschiedenis onder de aandacht te brengen. Behalve de web-site heeft de stichting een gelijknamig vakantieboek uitgegeven dat te verkrijgen is via www.anno.nl. Om alle mysteriën op te lossen is het wel nodig een bezoek te brengen aan de site van De Orde van Gis en is alleen het vakantieboek niet afdoende.

Inl www.ordevangis.nl / www.anno.nl. kosten vakantieboek euro 2,50