Vulkaanuitbarsting in Equador

Vulkaanuitbarsting in Equador Banos, 18 aug. De Tungurahua-vulkaan in het Andesgebergte in Centraal-Equador bedolf vannacht het dorpje Bilboa en circa tien andere plaatsjes onder as, lava en stukken steen. Bij de uitbarsting kwam zeker een persoon om. Dertien anderen raakten gewond. Duizenden Equadorianen sloegen op de vlucht. De vulkaan is sinds 1999 weer actief, na tachtig jaar te hebben gesluimerd. De ruim 5.000 meter hoge krater spuwde vannacht gas en as tot acht kilometer hoogte de lucht in. Een aantal wegen en drie rivieren ten westen van de vulkaan zijn door brokstukken geblokkeerd. Twintigduizend hectare landbouwgrond werd vernield. Foto AP The little village of Bilbao appears under ashes from the Tungurahua Volcano. Thursday, Aug.. 17, 2006. The Tungurahua volcano erupted yesterday night. (AP Photo/Str) Associated Press