Volkert & Mohammed

Foto Leo van Velzen Scheveningen, 03-06-06. Beeld uit de voorstelling "Volkert van der G. & Mohammed B." van Ger Beukenkamp bij het Nationale Toneel. Met Pieter van der Sman en Khaldoun Alexander Elmecky onder regie van Johan Doesburg. Foto Leo van Velzen Velzen, Leo van

Wegens succes speelt het Nationale Toneel in Amsterdam een extra reeks van het toneelstuk Volkert van der G. en Mohammed B. van Ger Beukekamp. Hij laat de moordenaars van Pim Fortuyn en Theo van Gogh, samen in een cel in discussie gaan. Het gaat hard tegen hard in deze dialoog. Het gemeenschappelijke is hun verzet tegen een materialistisch Nederland. Acteur Khaldoun Alexander Elmecky heeft als Mohammed B. superieure, kalme aanwezigheid. Op de beste momenten moet de toeschouwer vechten tegen opkomende compassie voor de mannen.

22-26 aug Amsterdam, Bellevue. Inl 020- 530 5301 of www.theaterbellevue.nl.