Verdachte moord JonBenet gepakt

Verdachte moord JonBenet gepakt Rotterdam. Het is even het belangrijkste nieuws in de VS: tien jaar na de moord op schoonheidskoninginnetje JonBenet Ramsey (6, zie rechts) is er een verdachte opgepakt. JonBenet werd op Tweede Kerstdag 1996 gewurgd aangetroffen in haar huis in Boulder, Colorado. De politie – en veel Amerikanen – dacht lange tijd dat haar ouders verantwoordelijk waren. Met name de manier waarop moeder Patsy haar dochter liet meedoen aan schoonheidswedstrijden oogstte veel kritiek. Pas in 2003 werden de Ramseys vrijgesproken. DNA-onderzoek leidde uiteindelijk naar oud-leraar John Mark Karr, die gisteren in Thailand werd opgepakt. Karr gaf ook Engelse les in Heemstede. Hij zegt schuldig te zijn, maar JonBenet toch niet te hebben vermoord. Vader John Ramsey werd gisteren opnieuw belaagd door camera’s (links). Foto’s AP Reporters interview a neighbor of John Ramsey in front of the Ramsey home in Charlevoix, Mich., Thursday, Aug. 17, 2006. A former American school teacher said publicly Thursday that he was with JonBenet Ramsey when she died in what he called "an accident," a stunning admission after a decade without answers in the 6-year-old's murder. John Mark Karr, 41, will be taken within the week to Colorado, where he will face charges of first-degree murder, kidnapping and child sexual assault, Ann Hurst of the Department of Homeland Security told a news conference in Bangkok. (AP Photo/Carlos Osorio) Associated Press