Televisie Film van de dag

Small Time Crooks. Voordat Woody Allen films ging maken in Londen, maakte hij er nog een paar in Amerika waarin hij zijn voorliefde voor de jaren dertig kon botvieren. Het tijdperk van de swingjazz – Allen speelt zelf klarinet – en de ‘screwball comedy’: geestige komedies waarin met veel verbaal vuurwerk de strijd der seksen op het scherpst van de snede wordt gevoerd. Films als The Curse of the Jade Scorpion en in iets mindere mate het vanavond vertoonde Small Time Crooks zijn Allens hommage aan dat tijdperk, zoals zijn liefdevolle Radio Days het al veel eerder deed. Small Time Crooks is ook een soort terugkeer naar de begindagen van Allens filmloopbaan: de plot doet denken aan Take the Money and Run (en de Italiaanse film I soliti ignoti/Big Deal on Madonna Street).Met komische rollen voor Allen zelf en Tracey Ullman.

(Woody Allen, 2000, VS), België 2, 23.25-1.00u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg