Romanzo Criminale

Romanzo Criminale Romanzo Criminale is een heftige film over de heftige geschiedenis van Italië in de jaren zeventig en tachtig. Net als in andere West-Europese landen barstte toen in Italië een golf van geweld los, van criminelen, van linkse terroristen en van extreem-rechts. De film van regisseur Michele Placido, vooral bekend als acteur in onder meer de tv-serie Il Piovra , is een sensationeel mengsel van ingewikkelde krachtsverhoudingen in en tussen onder- en bovenwereld. Regie: Michele Placido. Met: Kim Rossi Stuart, Pierfrancesco Favino, Claudio Santamaria, Anna Mouglalis. In: 4 bioscopen. scene uit de film Romanzo criminale (2005)

Romanzo Criminale is een heftige film over de heftige geschiedenis van Italië in de jaren zeventig en tachtig. Net als in andere West-Europese landen barstte toen in Italië een golf van geweld los, van criminelen, van linkse terroristen en van extreem-rechts. De film van regisseur Michele Placido, vooral bekend als acteur in onder meer de tv-serie Il Piovra , is een sensationeel mengsel van ingewikkelde krachtsverhoudingen in en tussen onder- en bovenwereld.

Regie: Michele Placido. Met: Kim Rossi Stuart, Pierfrancesco Favino, Claudio Santamaria, Anna Mouglalis. In: 4 bioscopen.