Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met schrijver Theodore van Houten over de Russische pianist en componist Dmitri Sjostakovitsj en de door hem geschreven biografie, Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975), een leven in angst. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een gesprek met architectuurcriticus Max van Rooy over zijn fascinatie voor de architectuur tijdens het Interbellum. In het tweede uur aandacht voor de dichters A. Roland Holst, Henriette Roland Holst, Richard Minne en Jan Engelman en in het laatste uur een bezoek aan fotografe Rineke Dijkstra. 747AM, 20.02-23.00u.

Zomeravondconcert. Rechtstreekse uitzending vanuit het Muziekgebouw in Amsterdam met onder meer liederen van Duparc, Massenet, Hahn, R. Strauss en nocturnes van Chopin en Gaubert. Met o.a. sopraan Cora Burggraaf en bariton Thomas Oliemans. Radio 4, 20.03-24.00u.

Zomerfestival. Opnamen van het concert dat de Britse groep The Pretenders op 31 mei 1980 in Amsterdam gaf. Een paar maanden eerder was hun debuutalbum verschenen. Radio 2, 22.03-23.00u.