Piranesi, Canaletto, Tiepolo

Piranesi, Canaletto, Tiepolo Tentoonstelling met prenten van de drie grootste Venetiaanse meesters uit de 18de eeuw: de duistere Piranesi, de luchtige Giambattista Tiepolo en de heldere Canaletto. Tiepolo, de meester van het coloriet, laat satyrs en schimmige fantasiefiguren heimelijk samenscholen bij klassieke ruïnes. En de heldere Canaletto heeft hier iets morsigs: gondels, gevels en water vormen het gezicht op Venetië, maar het is niet de blinkend trotse handelsnatie van zijn schilderijen. T/m 24 sept Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.boijmans.nl Bijschriften bij de afbeeldingen tentoonstelling Piranesi . Canaletto . Tiepolo L 1952/30 Giovanni Battista Piranesi, De ronde toren/The Round Tower. Uit de prentserie / from the print series Carceri d’invenzione Ets, 2de staat (van 2) / etching, 2nd state (of 2) , Rome 1761 Foto Museum Boijmans van Beuningen

Tentoonstelling met prenten van de drie grootste Venetiaanse meesters uit de 18de eeuw: de duistere Piranesi, de luchtige Giambattista Tiepolo en de heldere Canaletto. Tiepolo, de meester van het coloriet, laat satyrs en schimmige fantasiefiguren heimelijk samenscholen bij klassieke ruïnes. En de heldere Canaletto heeft hier iets morsigs: gondels, gevels en water vormen het gezicht op Venetië, maar het is niet de blinkend trotse handelsnatie van zijn schilderijen.

T/m 24 sept Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.boijmans.nl