Naakt protest

Dierenactivisten in de Britse hoofdstad Londen proberen aandacht te krijgen voor vegetarisme door zich naakt in cellofaan te laten verpakken. De demonstranten proberen op die manier verpakt vlees te symboliseren.

De dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) was initiatiefnemer van de protestactie in Londen. PETA is in 1980 opgericht in de Verenigde Staten en breidde in 1993 uit naar Europa. Het hoofdkantoor van de Europese tak is gevestigd in Londen. Ook de Nederlandse PETA-afdeling is in 1993 opgericht.

De organisatie heeft meer dan een miljoen donateurs, en wordt gesteund door enkele beroemdheden onder wie mode-ontwerpster Stella McCartney en haar vader Paul, en actrice Pamela Anderson.

In de VS heeft PETA vooral naam gemaakt door te infiltreren in proefdiercentra en andere dierenbedrijven. Daar kwam van andere organisaties veel kritiek op.

Eerder deze week kreeg chefkok Gordon Ramsey de PETA-activisten op zijn dak. Hij had op televisie een gekuiste versie van de slacht van twee biggetjes laten zien. PETA vond dat de Britse televisiekijker het recht had om te zien hoe vlees echt wordt bereid.