Max Herman Maxy

Max Herman Maxy Hij kende de Bauhaus-goeroes, het Parijse kunstcircuit en elke Europese constructivist. Max Herman Maxy (1895-1971) was kunstenaar en spil van het Roemeense culturele leven. In 1925 lanceerde hij met vrienden een Roemeense constructivistische beweging. Nu is in de Kunsthal voor het eerst in Nederland een solo-expositie te zien met tekeningen, posters, aquarellen, lino’s, brieven en objecten uit de jaren twintig, in een knalrood geverfde bovenverdieping. Max Herman Maxy t/m 24 sept Kunsthal, Westzeedijk 341, Rotterdam. Di t/m za 10-17u, zo 11-17u. Omslag Integral nr. 1. 1925 linosnede van Max Herman Maxy Foto Kunsthal Rotterdam

Hij kende de Bauhaus-goeroes, het Parijse kunstcircuit en elke Europese constructivist. Max Herman Maxy (1895-1971) was kunstenaar en spil van het Roemeense culturele leven. In 1925 lanceerde hij met vrienden een Roemeense constructivistische beweging. Nu is in de Kunsthal voor het eerst in Nederland een solo-expositie te zien met tekeningen, posters, aquarellen, lino’s, brieven en objecten uit de jaren twintig, in een knalrood geverfde bovenverdieping.

Max Herman Maxy t/m 24 sept Kunsthal, Westzeedijk 341, Rotterdam. Di t/m za 10-17u, zo 11-17u.