Knappe bioloog weet of watervlo man of vrouw is

Ik ben net terug van een logeerpartij bij mijn oma in Nederland. Ze is verhuisd en woont nu vlak bij een polder. Er lag een briefje in haar brievenbus van twee biologen Corrie en Jan. Iedere zaterdag organiseren ze een kleine excursie voor kinderen in de polder. Toen ik er was gingen we waterdiertjes en waterplanten bekijken. We moesten een schepnet en een loepglaasje meebrengen. Een loepglaasje is een potje met aan een kant een vergrootglas. Als je een beestje hebt gevangen kun je het aan de kant van het vergrootglas heel groot zien. We hebben heel veel gevangen. Vooral met het schepnet. We leegden het net in een grote witte bak en Jan en Corrie vertelden erover. Jan wist zelfs het verschil tussen een mannetjes en een vrouwtjeswatervlo. Een vrouwtje heeft allemaal eitjes aan haar lijf zitten. Dat kun je met een vergrootglas goed zien. De zaterdag dat we vertrokken gingen ze op een veldje hooien. Daar had ik wel graag bij willen zijn. Maar.....we gingen weer naar huis. Nu ga ik met een vriendje naar een kamp. Op de foto zien jullie ons aan de waterkant

Eigen logeernieuws van Christopher Leponi, 6 jaar, uit Turijn (Italië)
    • Christopher Leoni