Jonas Bendiksen

Jonas Bendiksen De Noorse fotograaf Jonas Bendiksen reisde de afgelopen jaren door de randgebieden van de voormalige Sovjet-Unie en ontdekte er een verdwenen wereld. Russische toeristen en dagjesmensen hangen rond op een strand aan de Zwarte Zee: een jongen springt van een scheepswrak en dan is er ook nog dat mijmerende dametje in bloemetjesjurk. Weemoed, plezier, verlangen. Bendiksen heeft er een scherp oog voor zo is te zien in het Joods Historisch Museum. Jonas Bendiksen t/m 8 okt Joods Historisch Museum, Nwe Amstelstraat 3-5, Amsterdam. Dag 11-17u Van 21 juli tot en met 8 oktober 2006 is in het Joods Historisch Museum een tentoonstelling te zien met het werk van de Noorse fotojournalist Jonas Bendiksen (1977). De circa 100 foto’s in Satellieten geven een fascinerend en soms aangrijpend beeld van het leven in afgelegen en vaak onbekende gebieden in de voormalige Sovjet-Unie. Foto Jonas Bendiksen Bendiksen, Jonas

De Noorse fotograaf Jonas Bendiksen reisde de afgelopen jaren door de randgebieden van de voormalige Sovjet-Unie en ontdekte er een verdwenen wereld. Russische toeristen en dagjesmensen hangen rond op een strand aan de Zwarte Zee: een jongen springt van een scheepswrak en dan is er ook nog dat mijmerende dametje in bloemetjesjurk. Weemoed, plezier, verlangen. Bendiksen heeft er een scherp oog voor zo is te zien in het Joods Historisch Museum.

Jonas Bendiksen t/m 8 okt Joods Historisch Museum, Nwe Amstelstraat 3-5, Amsterdam. Dag 11-17u