Internet Voorkeur

Dode dictator. Erg hoog scoort de woensdag op 93-jarige leeftijd overleden oud-dictator Stroessner niet op het internet. Op de website over de dictators van de twintigste eeuw www.cbv.ns.ca/dictator komt hij niet voor tussen de grote jongens als Hitler, Mao en Stalin, maar ook niet tussen de dwingelanden van het tweede garnituur als Pot, Peron en Pinochet of Tito, Suharto en Gaddafi. (Gaddafi? Dat was toch inmiddels weer een van de ‘good guys’?) Ook op de website over ‘absolute macht’ en ‘totalitarisme’ – library.thinkquest.org/C004169 – ontbreekt Stroessner. Zoals verwacht mag worden van een adequate internet-encyclopedie, is op de Engelstalige en Nederlandstalige Wikipedia (nl.wikipedia.org/wiki/Alfredo_Stroessner) wel nadere informatie te vinden over de militaire president, die de zoon was van een Beierse koopman/boekhouder en een Guaraní-indiaanse. Het lemma bevat ook veel links naar relevante onderwerpen en is zoals het hoort op 17 augustus bijgewerkt. De site countrystudies.us/paraguay/55.htm biedt verder een informatieve, maar zonder illustraties saai vormgegeven inleiding over het regime van Stroessner die Paraguay van 1954 tot 1989 met harde hand regeerde. Bron van het artikel is de US Library of Congress.

Zie verder:www.cbv.ns.ca/dictator