Homo-organisatie plaagt priester Bodar met pikante affiches

Tilburg. Homo-organisatie Embrace Pink heeft Tilburg naar haar zeggen ”volgeplakt” met affiches waarop priester Antoine Bodar als jongeman met ontbloot bovenlijf is afgebeeld. De posters - Embrace Pink zegt dat de foto echt is en uit de tijd stamt dat Bodar zelf een homoseksueel leven leidde - zijn voorzien van de tekst `Bodar, wil je me een lesje leren?` Ze vormen een protest tegen de ”stigmatiserende uitspraken over homo`s” die Bodar op 8 augustus deed in een interview met nrc.next. Tegen correspondent Bas Mesters in Rome zei Bodar, die dit jaar is benoemd tot bijzonder hoogleraar Christendom, Cultuur en Media aan de Universiteit van Tilburg, onder meer: ”Ik vind Nederland juist een doordramland op dat terrein. Ik zeg in een nieuw boekje dat homofilie een afwijking is, maar als je dat doet, deug je niet. Ik hoor het normaal te vinden, maar ik erger me vreselijk aan die Gay Parades. Die moet ik me laten welgevallen, terwijl ze daar iets presenteren waar geen normale homofiel mee uit de weg zou kunnen.”